Meatless Monday

13-04-2015 16:16

Meatless monday hoeft niet saai te zijn. Isabel Boerdam van De Hippe Vegetariër snapt dat maar al te goed, bij haar is het altijd meatless monday. Elke maandag voorziet ze ThePostOnline van een fijn vegetarisch recept.

Omdat ik wil laten zien dat vegetarische keuken oneindig veel mogelijkheden bied, besteed ik de komende weken speciale aandacht aan wereldgerechten. Diverse gerechten afkomstig uit bijzondere, internationale keukens waar vegetarisch eten een speciale plek in neemt. Deze week aandacht voor de Mezzes uit de Libanese keuken met het recept voor Adass, een echte Libanese stoofpot met linzen en groenten. Speciaal voor De Hippe Vegetariër van restaurant Nomads!

Adass

In de Libanese keuken worden veel stoofpotten bereid, want daar zijn Libanesen dol op! Adass is een goed gevulde stoof met linzen en groenten. De naam is makkelijk te verklaren: Adass betekent in het Arabisch linzen.

Benodigdheden:

– 250 gram linzen
– ¼ winterpeen
– ½ witte ui
– 2 aardappels
– ½ prei
– 1 eetlepel komijn
– 100ml groentebouillon
– 1 citroen, het sap
– olijfolie
– zout en peper

Maar hoe maak je het? Het volledige recept vind je op De Hippe Vegetariër!