Alles wat je moet weten over moslimachtigen

15-04-2015 16:02

Een moslimachtige valt onder de familie geloofsachtigen. Het is een bijzonder ras, maar wel erg schuw. Een ras, met een zeldzame gastvrijheid en openheid. Bereid om bijna altijd in gesprek dan wel discussie te gaan om de wereld wat meer wijsheid en kennis te geven. Een moslimachtige wil graag in vrede samenleven met christenachtigen en jodenachtigen, maar ook met boeddistachtigen en katholiekachtigen. Ook met alle overige -achtigen.

In vrede samenleven is iets wat heel gewoon is voor moslimachtigen. Zij functioneren dan ook het beste in een liefdevolle samenleving. Het wordt de moslimachtige de laatste tijd erg moeilijk gemaakt om te overleven, maar zij geven niet op. Dat is een eigenschap van de moslimachtige die erg bewonderenswaardig is. Bovendien lijkt een moslimachtige zelden tot nooit vals te worden, dat zit niet in de aard van dit beestje. Mogen ze wel opstandig worden, is het belangrijk om te kijken naar de omgeving en hoe er met dit ras wordt omgegaan.

Haantje

Moslimachtigen hebben vaak een bijzonder uiterlijk. Veel hebben grote donkere sprekende ogen. De vacht kan krullen, maar ook rechte haren hebben. Ze zijn vaak klein, maar het komt heel soms voor dat ze langer dan 1m75 zijn. Hun vorm is vaak rond en zacht, maar dit is voornamelijk typisch voor het vrouwtje. Het mannetje is een echt haantje, staat voor zijn woorden en laat zich niet gauw om de tuin leiden.

Het vrouwtje leert snel en is eigenlijk machtiger dan het mannetje, maar zal dit nooit in het openbaar laten zien. Het valt op dat dit ras veel respect heeft voor oude gebruiken en dat dit voor hen werkt. Dit ras komt overal ter wereld voor, maar ze zijn schuw. Dit komt doordat ze niet altijd zichzelf kunnen zijn vanwege vooroordelen. Moeilijk, maar ze laten zich niet zomaar kisten. Ze gaan hardnekkig door.

Moslimachtigen hebben een streng dieet. Zij drinken bepaalde dranken en eten alleen vlees van een bepaalde slager. Het kost daarom wat toewijding om voor ze te zorgen, maar als je hier allemaal geen moeite mee hebt, zul je zien hoe bijzonder dit ras is. Ze zijn loyaal en trouw, vechten voor je en zullen je niet verraden. Een moslimachtige is er een om van te houden.

Schuw

Toch worden moslimachtigen steeds schuwer. Voorheen waren ze open over bijna alles. Nu trekken ze zich steeds meer terug. Ze voelen zich veilig in hun eigen omgeving en zullen daar ook niet snel meer uittreden. Ze merken dat ze als lastig worden gezien door hun speciale dieet, manier van leven en uiterlijk, waardoor ze zich onzeker gaan voelen. Wat onzettend zonde is, want dit ras maakt de familie van geloofachtigen compleet. Kleurrijk, interessant en sprekend zijn ze. Het is zo belangrijk dat men de moslimachtigen niet onderschat.

Wat moslimachtigen tekent, is dat zij altijd bereid zijn tot conversaties. Zij willen je graag allerlei dingen leren, maar kunnen moeilijk door de harde buitenkant van haat en onwetendheid prikken. Als er geen mogelijkheid is tot discussie vinden moslimachtigen het moeilijk om om te gaan met de verwijten, beschuldigingen. De verantwoordelijkheid nemen voor acties van rotte appels in de gemeenschap der moslimachtigen is ook iets waar zij absoluut niet aan willen beginnen. Logisch, want niet alle moslimachtigen zijn hetzelfde. Dat kan ook niet. Zij zijn zoals jij en ik. Verschillend en uniek. Moslimachtigen hebben een eigen brein en kunnen voor zichzelf denken. Zij volgen op hun eigen manier de oude gebruiken die zij al sinds hun geboorte kennen.

Rotte appels

Helaas, zoals voor alle geloofsachtigen, zijn er ook rotte appels in de familie van moslimachtigen. Toch is het belangrijk dat deze rotte appels niet bepalend worden van wat u vindt van de moslimachtigen. Het is belangrijk dat er goed naar de moslimachtige gekeken wordt, dat ze de kans gegeven wordt om ze te leren kennen, dat ze de gelegenheid krijgen om op een plek te leven die niet per se hun natuurlijke habitat is, maar ze zijn bijzonder goed in aanpassen. Het enige wat belangrijk voor een moslimachtige is; zolang ze zich aan hun dieet en gewoontes kunnen houden, zijn ze perfect om mee samen te leven. De moslimachtigen die wél vals zijn van binnen zijn lastig om mee om te gaan, maar bepalen absoluut niet het hele ras.

Al met al zijn moslimachtigen heel bijzonder. Het kost maar heel even om in te zien hoe bijzonder precies.

Deze column verscheen eerder op Thamar’s eigen blog.

Beeld: Shutterstock