Meatless monday

27-04-2015 16:02

Meatless monday hoeft niet saai te zijn. Isabel Boerdam van De Hippe Vegetariër snapt dat maar al te goed, bij haar is het altijd meatless monday. Elke maandag voorziet ze ThePostOnline van een fijn vegetarisch recept.

De afgelopen weken heb je kunnen lezen over de Raw Food leefstijl, wat de gedachte hierachter is, waar je rekening mee moet houden als je ermee wilt starten, hoe mijn ‘basispakket’ qua producten en apparaten in de keuken eruit ziet en wat slimme alternatieven zijn voor niet-rauw verleidingen. Na de Raw ontbijtrecepten van vorige week help ik jullie vandaag op weg met vier overheerlijke rauwe lunchrecepten!

Mijn Raw Food lunchroutine
Voor mijn lunch maak ik meestal salades of een smoothie, afhankelijk van hoeveel tijd ik heb. Overdag heb ik vaak weinig tijd om een uitgebreide salade te maken, daar vind je een aantal lunches die je lekker snel en makkelijk kunt maken. Als alternatief voor brood koop ik af en toe gesprout brood van Terra Sanna (bio winkel, zie ook mijn artikel over slimme rauw alternatieven http://www.dehippevegetarier.nl/raw-food-slimme-alternatieven/). Heerlijk om te beleggen met een zelfgemaakte basilicum pesto, plakjes tomaat en sprouts. Voor de zoete trek (ook lekker als toetje) maak ik wraps van kokosvellen met fruit, yum!

Onder deze link vind je fijne recepten voor een snelle rauwe lunch:
– Tomaten olijven salade,
– Paksoi salade met boekweit,
– Nori wraps met avocado en komkommer
– Zoete kokoswraps

Maar hoe maak je het? Het volledige recept vind je op De Hippe Vegetariër!