BITS Gamenieuws : Pac-Man is 35, Heroes of the Storm speelbaar voor iedereen

22-05-2015 16:00

Oei! Een midlife-crisis ligt op de vloer voor één van de meest bekende gamefiguurtjes! Heroes of the Storm is vanaf deze week gratis te spelen en KLM lanceert een gratis mobile game. Dit en meer lees je in het BITS Gamenieuws: fijn weekend!

Pac-Man is 35 jaar!

BITS_PACMAN

Pac-Man is één van de bekendste gamefiguren ooit. Hoewel zijn ster enigszins vervaagd is, zorgde deze gele happer voor een ware rage in de arcadehallen (‘Pac-Mania’!). Aanvankelijk heette het figuurtje Puck-Man, maar omdat je van een ‘P’ nogal makkelijk een ‘F’ kunt maken besloot men de naam te wijzigen.

Nou, gefeliciteerd hoor Pac-Man, we vieren het even op de enige juiste manier: met een fikse bak herrie van Aphex Twin!

En ja, ook toen sprong men al bovenop hypes om een paar guldens te verdienen! Doe dit toch niet jongens!

KLM Jets

Dit doet vliegmaatschappij best leuk: KLM Jets is een gratis mobiel spelletje waarin je een papieren vliegtuigje door de straten van Amsterdam manoeuvreert. Je kunt vrienden uitdagen om een snellere tijd neer te zetten, of een score te verbreken en de app is zelfs gelinkt met je échte vlieggedrag.

Door op tijd te komen voor je vlucht, verdien je bijvoorbeeld extra punten voor KLM Jets. Wellicht leuk om even te checken! Hier vind je de versie voor iOS, en hier de Android-variant.

Heroes of the Storm

Óók gratis, maar van een geheel andere orde, is het spel Heroes of the Storm. De game is te vergelijken met Dota 2 en League of Legends. Je speelt in een team met andere spelers en probeert de basis van de tegenstanders te mollen.

BITS_HEROESOFTHESTORM

Het spel is íets vriendelijker voor beginners en de potjes duren wat korter. Vooral in League of Legends kan een team zich al vrij snel aftekenen als winnaar, terwijl er dan nog drie kwartier gespeeld moet worden… Blizzard probeert met Heroes of the Storm het spel ook leuk te maken voor de verliezers.

Je kiest in de game uit verschillende personages uit de games van Blizzard. Figuren uit (World of) Warcraft, Starcraft, Diablo en wat meer obscure games als Lost Vikings en Rock ’n Roll Racing.

Het spel kwam deze week in de open bètafase, wat betekent dat je ’t alvast gratis kunt spelen. Als je het wilt proberen, klik je hier.

Polygon interviewt Tim Schafer

BITS_TIMSCHAFER

Tim schafer ken je waarschijnlijk wel van de Monkey Island-spellen. Puzzel- en avonturengames die uitblinken door hun (absurdistische) humor. Polygon interviewde de spelontwerper over zijn studio Double Fine, hoe hij in de gamewereld terechtkwam, en zijn gedachten over de huidige stand van zaken. Erg tof om even te lezen.

Wil je – om wat voor reden dan ook – contact opnemen met Bits? Stuur een mailtje naar [email protected] , of volg Bits op Twitter: ‘@Bitspost‘.