Gooi je jetsers online tegen borstkanker

27-05-2015 13:41

Vandaag plaatste Giel Beelen een stukje online over awareness voor borstkanker. Hoe fideel van heer Beelen, hoor ik u denken. Nou nee. Na ijsblokjes over je hoofd tegen ALS, het vastpakken van een gevulde onderbroek tegen prostaatkanker en het delen van bizarre onzinnige statusupdates op Facebook is het nu de bedoeling dat u een blikje cola tussen uw borsten klemt, daar een foto van maakt en deze op social media zet. Dit natuurlijk voorzien van een kekke hashtag, namelijk #HoldACokeWithYourBoobsChallenge, zodat de heer Beelen het allemaal wat gemakkelijker kan filteren.

Afijn.

Moet u zich eens voorstellen dat u borstkanker heeft. U voelde een knobbeltje, u ging naar de dokter die waarschijnlijk zorgelijk keek. De arts verwees u richting ziekenhuis. Er werden vele onderzoeken verricht waaruit bleek dat een kwaadaardig gezwel zich heeft genesteld in uw borsten. U ondergaat pijnlijke bestralingen, wordt doodziek van de chemo en wellicht moeten uw borsten gedeeltelijk of geheel verwijderd worden. U bent blij dat u leeft, maar u voelt zich geen vrouw meer en u heeft intense moeite met het kijken naar uw eigen lijf. U voelt zich verminkt. Moet u zich dat eens voorstellen.

Hoe fijn is het dan dat vrouwen laten zien dat ze een blikje cola tussen hun voorgevel kunnen klemmen? Hoe fijn is het dan dat ’s lands bekendste radio DJ dit promoot? Hoe fijn is het dat hij zijn stukje begint met “Jetsers! Dit is een goed begin van de dag!”? Het lijkt me fantastisch.

Bedankt voor het promoten van deze broodnodige awareness, Giel.

Update: (red)

Giel Beelen biedt inmiddels zijn excuses aan voor wat hij noemt “een inschattingsfout”.