Opinie

‘Organisatie Valtifest krenkt mensen tot in het diepst van hun wezen’

27-05-2015 16:56

Geachte organisatie van Valtifest,

Middels dit schrijven richt ik mij tot u inzake de door u gebruikte campagnes voor, en naamgeving van uw populaire blanke hipsterfestival.

Voor zover ik het begrijp heeft u het in uw mediacampagne gebruikte woord ‘hottentottententententoonstelling’ geschrapt omdat een klein groepje Twitterende en Facebookende drammers (die er al sinds jaar en dag hun dagtaak van maken om te drammen) had laten weten ‘gekwetst’ te zijn door het ‘beladen’ woord ‘hottentottententententoonstelling’.

Lettergreepstapeling

Ondanks het feit dat het beruchte woord ‘hottentottententententoonstelling’ onmogelijk beladen kan zijn, laat staan kwetsend, omdat het een typische lettergreepstapeling is en één van die karakteristieke woorden die al eeuwen dient als voorbeeld voor lange maar correcte Nederlandse woorden, wil ik u toch complimenteren met uw keuze gehoor te geven aan de klacht van een kleine maar driftig klagende (vaak werkloze) minderheid op social media.

Zoals u zelf ook al aangeeft in uw persbericht is het juist niét uw bedoeling om mensen te kwetsen maar integendeel om iedereen het gevoel te geven welkom te zijn. Het gaat hier namelijk om een positief en gezellig festival, een feestje voor met name aan de UvA studerende randstedelijke drugsgebruikers iedereen, dus terecht mag niemand het idee krijgen niet welkom te zijn op dit prachtige festival der verbroedering, hyperconsumentistische coming of age pathetiek en hedendaags oppervlakkig pulphedonisme.

Dat er op dergelijke fetivals vrijwel nooit een Marokkaan, Turk, neger, MOE-lander of bootvluchteling te bekennen is, ook al is het nog zo’n fijn warm welkom bad voor iedereen, mag geen belemmering zijn toch op z’n minst te doen alsof de multiculturele samenleving net zo succesvol op deze festivals doorklinkt als dat ze dagelijks doorklinkt in de rest van de maatschappij. Precies zoals het hoort.

Tot in het diepst van mijn wezen gekrenkt

Toch wil ik u bij dezen mededelen dat ik mij totaal niet welkom voel op uw festival. Ik durf haast wel te stellen dat ik mij gekwetst, ja, tot in het diepst van mijn wezen gekrenkt voel door de in uw mediacampagne gebruikte woordkeuze.

Want dacht u nou werkelijk dat een aan ernstige impotentie lijdende patiënt als ondergetekende zich geheel en al onbezwaard kan laven aan ludieke acts van verklede lekker gek geschminkte mensen op stelten, rollende keukens en de keur aan elektrieke nozemmuzak op uw jongeluifestival, door Priapus persoonlijk ingezegend, als dat wordt verkocht onder de schandelijke leus: ‘IMPOTENT‘?

 

Screen Shot 2015-05-27 at 16.30.14

 

Ik bedoel, ik ben heus geen slappe lul als het op aanvaarden van mijn handicap aankomt, maar ‘mezelf zijn’ op een festival waar zo’n ernstige aandoening als jarenlange chronische stijfloosheid (zelfs als het op sjorren aankomt is het toch altijd weer weinig meer dan trekken aan een dood paard) kennelijk wordt gezien als gemakzuchtige grap, een soort afwijking die doet denken aan speelsheid en een jong dynamisch bestaan terwijl het in werkelijkheid exact het tegenovergestelde is, zie ik toch echt niet gebeuren. Daarvoor is mijn handicap werkelijk waar te beladen om op al te luchtige wijze al grappend en grollend mee om te gaan als ware het pure luim.

Uitsluiten en stigmatiseren

Als het gaat om het uitsluiten, marginaliseren en stigmatiseren van impotentielijers aller landen dan zeg ik heden: HO, HO, HO! Hier is de streep! Tot hier en niet verder! Basta!

Sta op tegen impotentie!

Daarom verzoek ik u vriendelijk maar dwingend elke associatie met de woorden ‘impotent’, en als het even kan ook met het woord ‘tent’ wat toch een soort straattaal is voor ‘harde lul’, eruit te gooien.

Dan mag wat mij betreft de al bestaande zo ludieke titel van het thema verbroedering van dit jaar ‘WIE JE OOK TENT‘ (hahaha!) blijven bestaan, want zo rigide en hard ben ik nou ook weer niet. Om nou gelijk élk mogelijk belastend woord verwijderd te willen zien is mij weer al te stijfjes. (Ik ben al lang blij dat de titel niet ‘ZET HEM OP’ is!)

Natte droom

Ik ga er bij dezen dan ook vanuit dat u aan mijn eisen tegemoet komt. Aangezien u ook aan de eisen van een kleine fulltime drammende minderheid op social media tegemoet bent gekomen, zal het u weinig moeite kosten ook mijn wens te respecteren. Ik kan mij immers niet voorstellen dat u een slappe lul bent en mijn diep gekoesterde wens ook welkom te zijn op uw festival uiteindelijk niet meer dan slechts een natte droom laat zijn.

Dus ik zou zeggen: zet hem op, houd de rug recht en stel paal boven perk!

Vriendelijke groet

etc.