Doubletstraat, de hoerenstraat van Den Haag


: 02-10-2012 12:58 uur

In Amsterdam heeft het nog iets feestelijks, de hoeren. In Den Haag alles behalve. Niet alleen is de Doubletstraat zelf niet al te mooi, ook de dames stellen teleur. Dat is jammer, maar goed, dat iemand lelijk is zegt natuurlijk niets over de kwaliteit van het aangebodene. Ik heb vrienden genoeg die hoog opgeven over de wonderlijke kwaliteiten van hun lelijke vriendin.

Zaterdagmiddag, 12:30 uur. Het is redelijk druk in de Doubletstraat, maar vast nog geen spitsuur. In ieder geval nog niet het uur waarop ik zin zou hebben in een hoer. Maar goed, wat weet ik ervan. Ik heb nog nooit een hoer geconsumeerd en geloof ook niet dat ik ervan zou kunnen genieten. Er kleven zoveel praktische bezwaren aan: wat zeg je tegen elkaar? Hoe vaak verschoont ze haar lakens? En belangrijker nog: hoe vaak verschoont ze zichzelf?

Informeren naar tarieven
Het vreemde van naar hoeren kijken, vind ik, is dat ik mezelf bekeken voel. Daarvan lijken mijn mede-bezichtigers geen last te hebben. Ongegeneerd staren ze naar de vacante hoeren en informeren naar tarieven. Even schiet het me te binnen dat het misschien zo druk is, omdat de salarissen net zijn uitgekeerd, maar de meeste geïnteresseerden hier wekken niet de indruk te werken.

Hoe vaak zouden zij zich eigenlijk verschonen?
Uit niets blijkt dat ook de hoeren last hebben van de crisis. Dat schijnt wel het geval te zijn, ik heb me laten informeren. Er zijn prijsdalingen bekend van 60 naar 40 euro voor een half uur. Het lijkt me dat de prijs-kwaliteit verhouding met dit soort tarieven in ieder geval altijd in orde is. Een half uur lijkt kort maar in dertig minuten kan veel gebeuren. Daarbij, mannen presteren over het algemeen het beste onder tijdsdruk.

Gezonde stress doet goed
Dan stapt een man bij een van de hoeren naar buiten. Een heel normale man, zonder snor, zonder lange jas, zonder vettig plakhaar. Vermoedelijk een man met een vast salaris, een vaste vrouw maar met een seksloos huwelijk. Ik kan me voorstellen dat dit het soort man is, waarvan de hoeren zelf ook nog een beetje kunnen genieten.

In ieder geval heeft hij genoten, zoveel is duidelijk als hij zijn kraag opklapt en met stevige tred richting Paviljoensgracht loopt. Het treurige decor waarin hij zich begeeft doet hem niets. Voor hem is het vandaag de feestelijkste dag van de maand.

Reacties:

 1. Nadine:

  ‘Ik heb nog nooit een hoer geconsumeerd en geloof ook niet dat ik ervan zou kunnen genieten.’

  Leuk stuk! Maar hebben jullie geen ervaringsdeskundige verslaggevers? De meerderheid van de mannen is dat, dus moet dat toch niet zo moeilijk te regelen zijn.

  40 euro voor een half uur is erg weinig (als je nu naar binnen gegaan was en vertelde wat je kreeg voor die prijs, zou ik mij daar een beter oordeel over kunnen vormen). Je werkt er geen 2 per uur af en geen 8 uur per dag, o.a. ivm verschonen zoals je zelf zegt.

  Ga morgen eens terug, doe wat vergelijkend warenonderzoek en we praten verder

 2. KJH:

  ‘De meerderheid van de mannen is dat, dus moet dat toch niet zo moeilijk te regelen zijn.’ LOLWUT?

 3. marc:

  Ik zou die vrouwen liever ‘prostituees’ noemen, hoer is toch nog altijd een beetje een scheldwoord.

  Ik vraag me wel af waarom je niet van betaalde sex zou kunnen genieten?
  Als “de lakens” een probleem zijn bel je toch gewoon een vrouw die huisbezoekjes doet. Dan weet je precies hoe schoon de lakens zijn… Heb je ook geen last van een treurig decor.

 4. Rick:

  @Jelmer Birkhoff:

  De titel irriteert mij als rechtgesnaarde Hagenees mateloos…

  Even voor de duidelijkheid, de Doubletstraat is niet ‘de’ hoerenstraat van Den Haag. De Doublet is het plan B voor zowel hoeren als hoerenlopers.

  Ik kan niet inschatten hoe je er terecht bent gekomen, echter bezoek de Geleenstraat in Den Haag eens voor een site survey?

 5. Nadine:

  @Jelmer Birkhoff nav @Rick: enige voorbereiding op een site survey is nooit weg!

 6. QuiQui:

  Hoeren zijn, de laatste keer dat ik keek, mensen. Die ‘consumeer’ je volgens mij niet, hoogstens maak je gebruik van hun diensten. Naast geld lijkt mij in dit geval ook enige dankbaarheid op zijn plaats.

 7. appie b. broek:

  Dat de dames niet naar meneers genoegen zijn, is toch wel z’n eigen schuld! Had ie z’n ‘huiswerk’ maar wat beter moeten maken! De ‘mooiste, jongste enz.’
  dames gaan pas na 10 uur ‘s avonds aan de slag, en zeker niet om 12.30 uur op zaterdagmiddag! En of ze zich wel op tijd ‘verschonen’ is een vraag die de dames in kwestie zich natuurlijk ook over de clientéle kunnen afvragen. Ik zou hem eerst maar eens onder de douche zetten!

 8. amsterdam ,is sinds het opschoonen ook al nietmeer zo aantrekelijk .de wallen zijn ook niet meer wat het is geweest met dank aan ascher maar goed oke de doublet straat was vroeger toen gerrie grootmuil er nog bordeelen runde ietwat beter.maar ik denk dat daar de desbetreffende dames ook weinig aan kunnen doen .en oke de geleenstraat isaltijd een klasse beter geweest mede dankzij de zingende rot die daar een van de mooiste bordelen exploteerde en laten we de rjistebil ook noemen zij zorgden toendertijd al voor dat die straat netjes was alleen een van hun toenmalige concurenten probeerde daar verandering in te brengen door in zjin panden heroine prostituees te wek te stellen .en dat liep voor deze niet echt goed af

 9. Onbekend:

  Doublestraat staat bekend als een goedkope straat. De toppers staan altijd op de Geleenstraat voor een wat hoger prijsje maar meer klasse en meer ervaren!

Alleen FaceBook reacties zijn nog open

Comments zijn gesloten