Kunst

Leiden filmfestival organiseert kankerbenefiet

25-10-2014 08:22

Het Leiden International Film Festival gaat dit jaar een samenwerking aan met de organisatie Fight Cancer. Op 5 november vindt in Leiden een speciale premiere plaats van de competitiefilm Sequioa, over een jonge vrouw met kanker die zelfmoord wil plegen. De opbrengsten van deze avond gaan naar de organisatie Fight Cancer

De benefiet wordt gepresenteerd door Voetbalvrouwen-actrice en Fight Cancer-ambassadrice Jolanda van den Berg. Na afloop van de film heeft zij een gesprek met Sequioa-regisseur Andy Landen aanwezig.

De negende editie van het Leiden International Film Festival vindt van 31 oktober tot en met 9 november plaats in de sleutelstad.

 

ThePostOnline.nl is officieel mediapartner van het LIFF.

Het festival richt zich vooral op independent geproduceerde Amerikaanse films. De openingsfilm is de muzikale coming of age-film Whiplash, die vertelt over een jonge drummer die op het conservatorium botst met zijn sadistische muziekleraar.

Het is niet de eerste maal dit jaar dat de filmwereld de kankerbestrijding steunt. Eerder schonk ook de Nederlandse film Kankerlijers, over een groep jongeren die worstelen met de ziekte, een deel van de opbrengst aan het goede doel.

 

Anp/tpo