Media & TV

Penoza: Willem Nijholt ontmoet Willem Holleeder (spoiler alert!)

11-11-2013 11:02

Penoza III, de Sopranos van de Lage Landen, heeft de één miljoen kijkers nog nét niet aangetikt. Misschien dat daar binnenkort verandering in gaat komen. Keert gevierd acteur Willem Nijholt terug in Penoza? Niemand minder dan Heineken-ontvoerder Willem Holleeder lijkt die conclusie te trekken na een gesprek met Nijholt op straat. Life imitates art far more than art imitates life, schreef de Ierse dichter ooit.

Nijholt speelde in seizoen 2 van Penoza maffiabaas Henk Ooms. In de laatste aflevering van dat seizoen werd hij neergeschoten door protagonist Carmen van Walraven (Monic Hendrickx). Langzaam zeeg hij ineen op de trap van zijn privé-vliegtuig. Pijnlijk moment, want Carmen schoot op dat moment haar eigen vader neer. Dat moet u zeker eens terugkijken.

Belangrijker: kijk nou eens welk beeld fotograaf Ferry de Kok hier op video vastlegt. Willem Nijholt loopt over de Amsterdamse Noordermarkt en raakt in gesprek met Willem Holleeder over Penoza. “Een fijne serie”, noemt Holleeder het. “Ze hebben mij neergeknald. Het was één van de mooiste scenes die ik speelde”, zegt Nijholt. Daarna is het gesprek slecht hoorbaar door het immer voortrazende verkeer in de hoofdstad. Maar wat zegt Holleeder op 0.38?

“Oh, je komt dus wél terug?”

Nog drie afleveringen te gaan. Spannend!

Willem & Willem – De video