‘Vicevoorzitter CvB UvA roept docente op het matje na grappige tweet’

09-03-2015 13:24

TPO-columniste en freelance docente aan de UvA Linda Duits is door vice-voorzitter van het CvB van de UvA, Hans Amman, op het matje geroepen. Tien minuten nadat Duits een grappig bedoelde tweet de wereld inslingerde, nota bene op zaterdagavond om 21.41 uur, kreeg ze bericht van Amman.

De desbetreffende tweet van Duits was deze:

Slechts tien minuten later belandde de volgende tekst in de mailbox van Duits:

Duits hoopte nog even op een grap…

… maar niets bleek minder waar. Amman heeft inmiddels bevestigd dat het een “oprechte poging is om in contact te komen”; Duits gaat woensdag bij Amman op de koffie.

Reactie Duits

Tegenover ThePostOnline zegt Duits: “Wanneer ik nota bene op zaterdagavond tien minuten na mijn tweet een dergelijk bericht krijg, heb ik het gevoel gemonitord te worden. Het geeft me verre van het gevoel dat ik vrij ben om te zeggen wat ik wil. Bovendien is het gewoon een grapje – niet eens een heel leuk grapje – naast alle berichten en artikelen die ik op serieuze toon aan het onderwerp heb gewijd. Van bronnen in het Maagdenhuis hoorde ik dat Amman dit vaker doet. Het lijkt een poging om invloed uit te oefenen op het beeld dat naar buiten gaat, een poging om controle uit te oefenen. En dat is een kwalijke zaak.”

Hans Amman bleek vooralsnog onbereikbaar voor commentaar. In overleg met de persvoorlichting van de UvA is afgesproken bovenstaande te publiceren en een reactie van Amman eventueel later toe te voegen.